OSMOSE

Waarom een waterbehandeling cv-installatie

 

   

Osmose water

Bij grotere cv-installatie's is het makkelijker om met omgekeerde osmose te werken.

Rekon Gasservice werkt met producten van Grünbeck die ontwikkelt technologieën voor volledig ontzout verwarmingswater, dat een verbeterde bescherming tegen kalk en corrosie voor de installatie biedt.


VDI-norm 2035 staat voor de waterkwaliteit van cv-installaties.

Onbekend is dat cv-installaties in grote gebouwen zoals ziekenhuizen of universiteiten veel meer warmte opleveren bij een optimale waterkwaliteit. Als je nagaat dat bij 1 mm kalkaanslag op een warmtewisselaar het energieverbruik al met 10% toeneemt, kun je je voorstellen hoe groot de energiebesparing kan zijn als je kalk en corrosie voorkomt in de cv-installatie. Een optimale waterkwaliteit zorgt naast energiebesparing voor een langere levensduur en minder onderhoud. Investeren in optimale waterkwaliteit loont dus altijd!

Lees meer...


Onbehandeld water kan leiden tot afzettingen in systemen en apparaten.

Deze afzettingen verstoren onder andere de temperatuurbeheersing en eronder kan zich corrosie ontwikkelen zoals spleet- en putcorrosie (under deposit corrosion) maar ook MIC (Microbiologically Influenced Corrosion). Een vorm van corrosie die wordt ingeleid door de ontwikkeling van bacteriën en hun stofwisselingsprocessen en die lokaal een  hoge zuurgraad en andere corrosieve condities kunnen veroorzaken.


Het voordeel van een waterbehanding.

• De verwarmingskosten dalen.

• Schade aan uw verwarmingssysteem wordt beperkt.

• De levensduur van de cv-installatie wordt verlengd.

• U bespaart kosten op energie en onderhoud.

  Rekon Installatietechniek BV  Timmerwerf 93  1969 NJ  Heemskerk   Tel: 0251-248135   E-mail Info@rekon-bv.nl

Powered by @ Rekon webdesign

Waterbehandeling © Privacy Policy 2020